PÉČE O SÝRY

Abyste si mohli co nejlépe vychutnat sýry samostatně nebo v kombinaci s víny a dalšími delikatesami, je třeba předtím o sýry správně pečovat. Čím lepší péče, tím větší chuťový zážitek, který dodá každé příležitosti punc výjimečnosti.

Uchovávání sýrů

Sýry uchovávejte v teplotě 10–12 °C. Pokud jste odkázáni na chladničku, uložte je, dobře zabalené, do nejméně chladné části chladničky.

Krájení sýrů

Každý sýr krájíme tak, aby každý dílek měl stejný podíl středové části i kůrky, a chuťový zážitek byl úplný.

Servírování sýrů

Sýry vyndejte z chladničky alespoň 30, nejlépe však 60 minut před podáváním. Aroma i chuť sýrů se plně rozvine při pokojové teplotě.

Hledání chutí

Buďte odvážní a nebojte se experimentovat. Jen pokud se vydáte neprošlapanou cestou, můžete na jejím konci najít chuť, která vás v kulinářském světě proslaví. Podívejte se pro inspiraci na několik originálních chuťových kombinací.

DELIKÁTNÍ KOMBINACE

Díky kterým můžete pozvednout každou příležitost na speciální.